קטרקט. לעשות או לא. מתלבטת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/06/2020 | 17:33 | מאת: מדינה

יש לי ירידה בראיה.(בת 60). בעיקר בעין אחת. רופא עיניים אמר לי לעשות קטרקט כי זו הסיבה לירידה בראיה. הייתי אצל מומחה קרנית ללא קשר לקטרקט ואמר לי יש לך ממש קטרקט קל ולא לעשות. הייתי אצל מומחית רשתית וגם אמרה שלא דחוף בכלל. אבל שני האחרונים לא הסבירו למה הירידה. מניחה שמומחית רשתית(פרופ) היתה אומרת אם יש לי חלילה ניוון וזו הסיבה לירידה באיכות הראיה ועליה במספר המשקפיים.. אני אובדת עצות. אשמח למעט הכוונה ממך כמומחית קורקט. רב תודות

נשמע שהבעיה מפריעה לך ולכן אולי כן כדאי להינתח. ייתכן שכשהיית אצל מומחה הקרנית, כפי שציינת, זה היה בהקשר אחר ולא סיפקת תלונות מספיקות כדי שירגיש שאת זקוקה לניתוח. מומחית הרשתית לא אמרה לא לעשות אלא שלא דחוף. אז אולי תחזרי למומחה הקרנית ותתלונני מספיק ובצורה מכוונת כך שיבין שאת כן זקוקה לניתוח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות