טיפול בקטרקט משני באמצעות לייזר.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

22/05/2020 | 14:36 | מאת: ישראל

שלום. עברתי ניתוחי קטרקט בשתי העיניים, לא במקביל. בשלב מאוחר יותר התפתח קטרקט משני באחת מהן (בעין שנותחה מוקדם יותר). עברתי טיפול בלייזר YAG. כמעט שנה מאוחר יותר, חוויתי אירוע של קרעים קטנים ברשתית, שטופלו גם הם בלייזר המתאים. למיטב הבנתי, ניתוח קטרקט, כמו גם טיפול בקטרקט משני, הם גורמי סיכון לקרעים/היפרדויות ברשתית. וכאן הגעתי לשאלה: האם הרופא המנתח יכול לבחור לטפל בקטרקט משני באופנים שונים, נניח מספר גדול יותר של פולסים חלשים יותר בלייזר - או ההיפך? או שהפרוטוקול הוא קשיח? האם ישנו אופן פעולה, שמקטין את הסיכון לקרע ברשתית בשלב מאוחר יותר?

אין קשר בין הלייזר לקרעים מכיון שעברה שנה בין שני הארועים. עד 3 חודשים בערך עוד איכשהו אפשר לקשר בין הארועים. אין פרוטוקול קבוע. לא כל קטרקט מישני דומה לרעהו. יש כאלו שמטופלים ב-5 יריות וכאלו שמצריכים 20 או יותר יריות.

22/05/2020 | 16:01 | מאת: ישראל

תודה רבה!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות