חולה אובאיטיס עם קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

05/05/2020 | 15:19 | מאת: חולה אובאיטיס

שלום רב, אני בן 52. אני לא רואה בעין שמאל מכיוון שאין בתוכה עדשה – העדשה הוצאה כאשר הייתי בגיל 18 בעקבות דלקת אובאיטיס שלא טופלה מההתחלה כראוי. בעין ימין אני מקבל גם כן התקפי דלקת אובאיטיס חוזרים ובדרך כלל אני מטובל בסטרואידים. הראיה בעין ימין ירדה משמעותית בחודשיים האחרונים ואתמול נודע לי מרופא העיניים שיש לי קטרקט בעין ימין. האם ניתן, כדאי ונכון לעבור ניתוח קטרקט (בעין ימין) במצב שלי? מה הם הסיכונים? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור לי לשפר את הראיה במקום לעבור את ניתוח הקטרקט? תודה רבה,

האם בעין שכבר נותחה אתה יכול לראות עם משקפיים במספר מתאים? הסיבה לחוסר הראיה בה היא רק החוסר בעדשה או שגם סיבוכים אחרים של האובאיטיס? בעין עם הקטרקט אפשר לנתח תחת הכנה מתאימההלפי הנחיות של רופא עיניים מומחה לאובאיטיס.

05/05/2020 | 15:35 | מאת: חולה אובאיטיס

בעין שמאל יש גם גלאוקומה (וגם בעין ימין מזה חודשיים) וכתוצאה מכך גם פגיעה מסויימת בעצב הראיה - לכן הראיה בה אינה משמעותית תודה רבה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות