נוירוויזן לשיפור הראיה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/05/2020 | 22:40 | מאת: 4579

ישנה שיטה בשם נוירוויזן לשיפור הראיה באופן כללי שנותנת תרגילים לביצוע מול מחשב מספר דקות ביום גם לאחר ניתוחי קטרקט ניתן לשפר את הראיה כך נאמר שם מה דעתך על השיטה הזו האם היא כדאית וישנ ם אחוזי הצלחה טובים בשיטה זו ? תודה

השיטה אינה רפואית ואינה יעילה. יש לה שימוש מאד ספציפי ומצומצם וכמעט שאין לה יתרון או תועלת.

04/05/2020 | 13:56 | מאת: 4579

מהו מונוויזן ? והאם מתאים לטיפול גם בעין עצלה מה היתרונות והחסרונות בשיטה זו ? תודה

מונו ויז׳ן זה כשעין אחת רואה לרחוק והשניה לקרוב. לפעמים זה מצב טיבעי ולפעמים אחרי ניתוח או בעדשות מגע. זה לא קשור לעין עצלה

04/05/2020 | 19:24 | מאת: 4579

מה הכוונה לפעמים זה מצב טבעי ? מה זה שכתבת עדשות מגע? אם עין רחוק ועין קרוב כל אחת רואה שונה לא יצטרכו כלל שימוש במשקפיים לאחר ניתוח קטרקט? ישלזה יתרונות וחסרונות ?

רוב הזמן לא יהיה צורך במשקפיים אבל בטווח הקרוב יש הבדל בין עבודה מול מחשב וקריאת ספר. לכן לא כל הטווחים מכוסים. החשש הוא שהמצב לא יהיה נוח כי בכל מצב רואים רק עם עין אחת. הראיה התלת מימדית נפגעת. העדיפות היא להשאיר פער יותר קטן בין העיניים ולכוון לטווח ביניים של המחשב וכן להמשיך עם משקפיים לקריאת ספר. הקטנת הפער מגדילה נוחות ומאפשרת הרכבת משקפיים ביתר נוחות כשמרגישים צורך.

04/05/2020 | 22:32 | מאת: 4579

מגם בנהיגה אין צורך במשקפיים ? מה בנוגע לטלפון או עיתון גם בזה לא יהיה צורך או שזה לפי ההרגשה של האדם עצמו ?

גם בנהיגה לא יהיה צורך כי עין אחת שרואה טוב מספיקה מבחינת החוק לנהיגה על רכב פרטי. בעיתון וכולי- זה תלוי במספר שיכוון אבל כעיקרון לא יהיה צורך למעט באותיות הקטנות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות