מספר משקפיים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

30/03/2020 | 19:46 | מאת: מור

לד"ר מיכאלי שלום, ניתוח קטרקט לפני שלושה שבועות בעין ימין מספר 2.5 עם צילינדר. בשמאל ניתוח קטרקט לפני 9 שנים מספר 4.75. אחרי כמה ימים עשיתי משקפיים זמניות - בשמאל הומלץ 4.25 שאלות: 1. כמה זמן ניתן להישאר עם המשקפיים זמניות בשים לב לכך שהחנות אופטיקה סגורה לרגל המגפה. 2. האם דחיה בעשיית משקפיים קבועות יכולה להזיק לבריאות של העיניים. 3. האם יכול להיגרם נזק לראיה בעין שמאל אם המספר שתואם הינו 4.25 ולא המספר האמיתי 4.75 תודה רבה!

אין שום נזק לעין בהרכבת משקפיים לא מתאימים. כן עלולים להיגרם כאב ראש או סחרחורת או או בחילה ואי נוחות. אם כל אלא לא קיימים, אין בעיה להמשיך כך עד שתוכל לעדכן המשקפיים ואפילו עדיף לחכות 2-3 חודשים מהניתוח עד להתייצבות המספר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות