מספר לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/03/2020 | 11:03 | מאת: מור

עין שמאל - קטרקט לפני 10 שנים מספר 4.75 עין ימין - קטרקט לפני שבוע - למרות שהיה כיוון ל 3.5 יצא בסוף 2.5 המנתח הסביר לאחר הניתוח שיש לקחת בחשבון גם מחצית מהאסטיגמטיזם ולכן זה בעצם מספר 3. האם פער כזה בין מה שהמנתח התכוון לבין התוצאה הסופית מקובלת? האם חישוב של הוספת חצי מהאסטיגמטיזם אכן מקובל האם הפרש כזה בין שני העיניים אינו גדול מדי? 4.75 לעומת 2.5 האופטיקאי אצלו עשיתי משקפיים זמניות עשה בעין ימין 4.25 כדי לאפשר ראיה יותר טובה למרחקים בינוניים כמו וויז במכונית. האם זה מקובל להוריד מספר באופן כזה. תודה מראש !! האם הורדה של חצי מספר

17/03/2020 | 11:04 | מאת: מור

הכוונה שהאופטיקאי עשה בעין שמאל 4.25... תודה

כעיקרון אנחנו משתדלים להשאיר מספר של מינוס 3 כשמכוונים לקרוב. ייתכן שבעין הראשונה יצא גבוה מדי וייתכן שהרופא עשה כך כדי לא ליצור פער גדול מדי מהעין שלא נותחה אז (למרות שאני לא בעד). אכן כן- חצי מכוח הצילינדר נכנס לחישוה הכוח הכללי של העין (המספר הכללי). הפער שנוצר כיום לא נחשב גדול מדי אבל יש אנשים שזה לא מסתדר להם ומה שהאופטומטריסט עשה כששם לך תיקון מופחת של 4.25 יכול לעזור לאיזון.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות