ניתוח אצל מנתח א', בדיקה לקראת - אצל רופא ב'

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/02/2020 | 15:04 | מאת: חני

שלום רב למומחה, האם ניתן להיבדק לקראת ניתוח קטרקט (ואחריו) אצל רופא/מנתח אחד (למשל בחדרה), ולעבור את הניתוח ע"י רופא אחר, לדוגמה בעין טל (מסיבות של נוחות "לוגיסטית", כשמדובר בקשיש)? חני

בבתי החולים זה בדרך כלל ככה אבל באופן פרטי בדרך כלל המנתח ירצה לבדוק שוב בעצמו.

17/02/2020 | 16:34 | מאת: חמי

לצערי לא הבינותי את התשובה. האם יש מניעה עניינית להסדר פרטי במרכז מומחים בו המנתח יהיה רופא א' והבודק לקראת ואחרי ניתוח הקטרקט יהיה רופא ב', שהוא עמיתו של רופא א' - שניהם מנתחים באותו מרכז מומחים? חני

לא אבל לא סביר שהמנתח יסכים לנתח בלי לבדוק את המנותח, אלא אם יש בין המנתחים הכרות והסכמה והמנתח סומך על הבודק ״בעיניים עצומית״ שיעשה את הבדיקות כפי שהוא עצמו היה עושה. לכן פחות סביר שזה יהיה אפשרי.

17/02/2020 | 21:03 | מאת: חני

בשאלתי המצב הוא של שני מנתחים מוכשרים, בגיל דומה, בעלי השכלה, וניסיון טובים וממושכים, המנתחים במקום משותף המרוחק ממקום מגורי (נוסף לעבודתם בקליניקות פרטיות שלהם, שרק אחת מהן קרובה למקום מגוריי). יש סיבה טובה שלא יסמכו איש על חברו, כשמדובר בסה"כ במעקב שגרתי אחר ניתוח הקטרקט? חני

זה מאד תלוי במנתח וברופא השני. לי אישית אין בעיה אם זה אלא אם למשל היתה בעיה ואני ארצה בעצמי לעקוב עד לפתרונה המלא. אבל לא כל מנתח אוהב כך. ישנם אחרים שדוקא בודקים רק פעם אחת אחרי ניתוח ושולחים לקופת חולים להמשך המעקב.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות