צילינדר הסרה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

21/11/2019 | 07:59 | מאת: איתי

שלום וברכה במידה ויש צילינדר אחרי ניתוח הקטרקט האם יש חשיבות להסיר את הצילינגר בלייזר מבחינת חדות הראיה או מבנה העין זה אמור לשנות משהו ? האם בכלל ניתן להסיר את הצילינדר לחלוטין אחרי הניתוח? או שישאר מעט צילינדר? איך זה נעשה והאם זה בכלל מצליח ומהם הסיכונים והחסרונות והיתרונות שבהסרה של כזה דבר ? תודה רבה ויום מוצלח

אחרי ניתוח אפשר לתקן את הצילינדר במשקפיים, עדשות מגע או לייזר להסרת משקפיים. כל האופציות טובות ויעילות אבל אחרי ניתוח קטרקט פחות מקובל לעשות לייזר להסרת משקפיים משום שאפשר היה בדרך כלל לתקן את הצילינדר בניתוח ואם זה כבר לא בוצע אז זה קצת מוגזם לעבור ניתוחון נוסף רק בשביל זה. לפעמים צילינדר דוקא מקנה ייתרון בראיה לקרוב וזה נחמד כך שלא חייבים לתקנו.

21/11/2019 | 17:00 | מאת: איתי

אמרת בזמנו שאת לא חושבת שזה מצליח אבל יש מנתחים שכן מאמינים מה הסכויים שזה מצליח והחסרונות?

אז דיברתי על הסרת צילינדר בזמן ניתוח הקטרקט. זה מתבצע באופן שונה מלייזר להסרת משקפיים וזה פחות אמין ומדוייק ואין על זה מחקרים ומידע מספיק טוב. כל מנתח עושה מה שהוא רגיל ומאמין בו.

21/11/2019 | 20:12 | מאת: איתי

איך זה מתבצע באיזה מכשיר? את בניתוחים שלך עושה את זה ומורידה את הצילינדר או מראש לא סומכת על זה ?

ההורדה מתבצעת במכשיר הפמטו-לייזר. אני בשלב זה בהפסקה מביצוע הורדת צילינדר בפמטו-לייזר וממתינה לתוצאות מחקרים שיתפרסמו.

21/11/2019 | 21:33 | מאת: איתי

מי שנזקק למשקפי קריאה ועדין לא עבר ניתוח קטרקט במידה ומסתכל למרחק עם המשקפי קריאה האם יכול להרוס את הראיה לרחוק? ומי שכן עבר כבר ניתוח קטרקט יש בעיה אם יסתכל עם משקפי קריאה למרחק יכול להרוס את הראיה או שאחרי ניתוח קבוע ולא משתנה כך שאין בעיה בראיה למרחק עם משקפי קריאה ? תודה רבה

הראיה לא מתקלקלת מהרכבת משקפיים לא מתאימים (למעט בילדים שאצלם המוח עדיין מתפתח).

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות