מספר העדשה בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/09/2019 | 19:10 | מאת: איתי

שלום רב אם עושים 2 עיניים למרחק לאיזה מספר מכוונים את העדשה בכל עין?

בין אפס למינוס חצי

26/09/2019 | 19:36 | מאת: איתי

ומה ההבדל בין אפס למינוס וחצי ?

מינוס חצי (לא וחצי). זה פשוט טווח הטעות. העדשות גם מגיעות רק בקפיצות של חצאי מספרים.

26/09/2019 | 20:50 | מאת: איתי

מה זאת אומרת טווח הטעות ? שניהם במצב אפס זה בסדר גם כך לעשות? בשני המצבים יראו אותו דבר לרחוק ומשקפי קריאה יצטרכו לקרוב תמידית?

כן

26/09/2019 | 22:42 | מאת: איתי

אם בוחרים במצב השני לראות למרחק עם משקפיים מה יהיה מקרוב? למעשה בכדי לקרוא מקרוב יצטרך כל הזמן להוריד בכדי לקרוא ושוב לשים על מנת לראות למרחק? או שיוכל לראות גם לקרוב עם המשקפיים ? באפשרות הזו( ראיה למרחקעם משקפיים ) ניתן בעתיד לעשות הסרת משקפיים בלייזר לתמיד ולא להזדקק כלל למשקפיים, כולל למשקפי קריאה או שזה יהיה מצב תמידי וקבוע להישאר עם משקפים למרחק או להיפך לקריאה ? תודה רבה

אם מכוונים לקרוב זה אומר שמשאירים מספר של מינוס 2.5 בערך שאותו יש צורך לתקן במשקפיים כדי לראות למרחק. לקרוב יש צורך להוריד את המשקפיים. זה מצב קבוע אך ניתן להפוך אותו עם לייזר להסרת משקפיים ואז יש צורך במשקפי קריאה.

26/09/2019 | 23:52 | מאת: איתי

קבוע משקפי קריאה? אותם ניתן להוריד בלייזר או אמצעי אחר כלשהוא ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות