משקפיים אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/07/2019 | 19:07 | מאת: לילך

שלום! אמא שלי תצטרך ניתוח קטרקט (הניתוח יכלול תיקון ראייה). אבל היא תרצה לנתח עין אחת ואז לחכות *כמה חודשים* לפני ניתוח העין השנייה. השאלה: בחודשים הללו. האם היא תוכל ללבוש משקפיים שעדשה אחת בהם היא אופטית (לעין שעוד לא נותחה) ועדשה אחת שקופה, "כאילו" - לעין שנותחה. זה משהו אפשרי? תודה, לילך

זה תלוי במשקפיים שהיא מרכיבה היום ובמה שיהיה בעין המנותחת אחרי הניתוח. אם ההפרש בין העיניים שיווצר אחרי הניתוח יהיה גדול, ייתכן שלא תוכל להסתדר עם משקפיים כפי שתארת.

12/07/2019 | 21:31 | מאת: לילך

תודה! הכוונה - האם אחרי הניתוח אפשר לשים משקפיים חדשים. שבהם משקף אחד - יהיה שקוף, לא אופטי - לעין שנותחה. ומשקף אחד אופטי לעין שטרם נותחה? זה לא משהו שיעשה השוואה מוחלטת בין העיניים וככה לא יהיה הפרש? לילך

לא תמיד. שוב- זה תלוי מה המספר לפני ומה אחרי. אם יש מספר יחסית גדול מראש והוא יורד באחת העיניים בניתוח, עלול להיווצר פער שלא יהיה נעים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות