מולטיפוקל או עדשה רגילה?

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/06/2019 | 19:00 | מאת: הגר

שלם רב, רופאת העיניים שלי המליצה לי על ניתוח קטרקט בשתי עיני. אני תוהה מה עדיף מולטיפוקל או עין לקרוב עין לרחוק? אני מבינה שהעדשה המולטי היא מאוד יקרה, אבל אם זה עדיף (אשאיר פחות ירושה) אשמח לתשובתכם. אגב גילי הוא 61

ההחלטה וההמלצה צריכות להינתן אחרי שתיבדקי וכל הנתונים יילקחו בחשבון. אני יחסית שמרנית ונמנעת מעדשות מולטיפוקליות אצל רוב המנותחים משום שמעבר לעלותן, ישנם חסרונות כגון הילות סביב מקורות אור בעיקר בשעות חשיכה. האופציה של מונו-ויז׳ן יש לה את החסרונות שלה- לפעמים לא מתרגלים לעניין וגם במצב כזה הראיה התחת מימדית והמרחבית יכולה להיפגע.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות