"התיישנות " או " התפרקות " עדשת קטרט ישנה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/02/2019 | 07:14 | מאת: מוני

לפני כ20 שנה נותחתי בשתי העיניים עדשה אחת לקרוב ואחת לרחוק ןאני לא משתמש במשקפיים לאחרונה בעין ימין התחיל להטשטש גיליתי לאחרונה שהסיבה היא גם שהתמונה " מוכפלת " כלומר קו מופיע עם הכפלות בהירות יותר אני רואה את ההכפלות כשאני מסתכל על עצם בהיר עם רקע כהה למשל על סהר ירח בלילה אני רואה אותו פעמיים ככה בערך (( ההכפלה יותר חלשה אבל ברורה בנוסף אני רואה עוד כמה הכפלות קטנות בצורת מקטעים קטנים יותר או נקודות מסביב חלשות עוד יותר לכן רואים אותן רק על רקע כהה האם יתכן שהעדשה הישנה מתעוותת או מתפרקת

הכי סביר שאתה מפתח קטרקט מישני שזו עכירות שצומחת על פני הקופסית של העדשה וניתנת לפתרון בלייזר או שאתה מפתח אסטיגמציה שזה גם דבר טיבעי שניתן לפתרון במשקפיים. יש אפשרות של בעיות אחרות בעדשה כמו עכירות בעדשה עצמה או תזוזה שלה אבל זה פחוץ נפוץ.

11/02/2019 | 08:36 | מאת: מוני

תודה רבה על התשובה המהירה איך ניתן לאבחן ברמה גבוהה האם כל רופא עיניים מצוייד במכשור שמאפשר לאבחן /לשלול את כל אחת מהסיבות וביחוד תזוזה בעדשה ?

כל רופא יכול לאבחן את הבעיה בבדיקה רגילה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות