פגיעה בעין שמאל בילדות ועיוורון

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/01/2019 | 20:09 | מאת: יערה

פרופסור אהוד שלום, אני תלמידה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת״א, ולאחר שנכחתי בהרצאתך המאוד מעניינת בנוגע לטכנולוגיה המפותחת שעומדת בידי רופאי העיניים עלתה בי שאלה בנוגע למקרה אישי. סבתי נפלה שהיתה קטנה ופצעה את עינה השמאלית, וכתוצאה מכך העין שלה שינתה את צבעה לתכלת ובחלק ממנה ללבן, לא ניתן לראות את האישון (לבן) והאיריס בצבע תכלת. היא כמעט עיוורת לגמרי בעין זו. כשנבדקה בצעירותה נאמר לה כי אין אפשרות לטפל בה. איני יודעת להגיד אבחנה ספציפית של הפגיעה. לאחר הרצאתך תהיתי רבות אולי בעידן שלנו יש כן אפשרות לטפל בעין של סבתי והאם עליי ללכת איתה לרופא עיניים. אשמח אם תוכל להגיד לי את דעתך המקצועית והאם בכלל יש טעם לפתוח נושא זה שוב. תודה רבה וערב נעים,

במקרים של פציעה בעין בילדות חשוב מאד גיל הפציעה. אם הגיל היה מאד רך- חודשים או שנים ספורות, הרי שגם אם ניתן לשקם את מבנה העין, העין בודאי מאד עצלה ולכן הראיה לא תחזור. אם הפציעה היתה בגיל של כמה שנים, יש סיכוי לשיקום מורכב. לאחר בדיקה של רופא ניתן לשקול להוסיף אולטרסאונד, בדיקות חשמליות לרשתית ועוד. הניתוח כנראה צריך לכלול השתלת קרנית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות