אבחנת GLIOBLASTOMA בספק

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

28/08/2008 | 20:23 | מאת: יסמין

לד''ר קנר שלום, לאימי קרתה תאונת אופניים לפני כשלושה שבועות, מכונית שיצאה מחנייה הפילה אותה.נותחה ביד ונשלחה לביתה.כעבור שבועיים חשה בבעיות התמצאות, בעיות בזכרון,ולא התלוננה על שום דבר אחר וגם לא לפני התאונה.היתה פעילה לחלוטין ותיפקדה ביום-יום. כמו-כן המשפחה לא הבחינה בשום דבר יוצא דופן לפני התאונה. אושפזה בב''ח בעקבות תלונותיה שלאחר התאונה.נעשו בדיקות של CT ו-MRI בהם אובחן GLIOBLASTOMA בגזע המוח בסדר גודל של 7 ס''ם בערך.לא הספיקו לעשות בדיקות נוספות כגון:ביופסיה ע"מ לאבחן במדוייק את הממצא, מאחר ובאותו היום שהתקבלה תוצאת הMRI היא איבדה את ההכרה ועד לרגע זה היא מונשמת.הרופאים טוענים שאין יותר מה לעשות. שאלותי הן:1:האם ניתן לעשות אבחנה סופית על סמך שתי הבדיקות הנ"ל בלבד כיוון שלא הספיקו לבצע בדיקות נוספות? 2-היתכן שלא היו שום סימפטומים מקדימים או התראות מקדימות? 3-האם זה ייתכן שרואים בCT ו-MRI גידול ממאיר או שזה יכול להיות דימום תוך-מוחי מפושט בעקבות תאונת האופניים שהיתה לה לפני האושפוז הנוכחי? 4-מה עוד ניתן לעשות? אודה לך מאוד באם תתן לי תשובות בברכה יסמין

02/09/2008 | 11:07 | מאת: ד"ר אנדי קנר

יסמין שלום, ל1: אין אפשרות לאבחנה סופית על סמך בדיקת MR בלבד, אך ורק ביופסיה עם תשובה פתולוגיה יכול לתת תשובה סופית. אבל במקרים קשים שמצבו החולה לא מאפשר לבצע ביופסיה MR וCT נותנים כיוון. לפי התיאור מצבה החולה קשה ובמצבים האלה טיפולים לגידולים (שכולל טיפול קרינה ו/או כימי) לא ביאים בחשבון בכל מיקרה. לביופסיה כרגע אין משמעות. ל2: באופן עקרוני כן ל3: כמו שאמרתי MR וCT נותנים כיוון עם אבחנה מבדלת אבל אך ורק ביופסיה נותן תשובה דפיניטיבי. בברכה דר אנדי קנר

מנהל פורום גידולי מוח