שאלה על קרינה...

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/08/2008 | 21:50 | מאת: אירית

איך מתבצעת קרינה ומהן תופעות הלוואי? האם גידול קרניופרינגיומה שהוסר בחלקו יכול עם הזמן להיות ממאיר?

09/08/2008 | 22:29 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אירית שלום, לקרינה יש מספר שיטות: קרינה אזורית, הכוונה לכל או לחלקי המוח. קרינה סטריאוטקטית לנפח קטן ומדויק. בכול השיטות משתמשים בהדמיה (CT או MR ) ובקיבוע (פולשני או לא פולשני) של הראש. קרינה לא מרגישים וכאבת. תופעות הלוואי: באופן עקרני ניתן להבדיל בין סימנים כללים וסימנים ספציפיים. הכול תלוי בשיטת הקרינה ובמקום הגידול הוקרן. לקרניופרינגיומה אין מצב לפוך לגידול ממאיר. אבל עם לא ניתן לשלוט על הגידול המשך הגדילה יכול לגרום לנזק נוירולוגי ובמצב הגרוע למוות. בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח