איך להפסיק סטרואידים ?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

31/05/2009 | 10:39 | מאת: צחי_897

מדבור בחולה שלפני 5 חודשים עבר ניתוח להסרת גידול במוח (אסטרוציטומה אנאפלסטי דרגה 3) ולאחר מכן עבר הקרנות + טמודל ,כרגע מקבל 2 מ"ג סטרואידים ביום וכשמנסים להוריד ל-1 מ"ג הוא מרגיש חולשה ,בחילות והקאות ,איך אפשר להוריד את המינון ולהפסיק את השימוש בסטרואידים ? האם נטילת סטרואידים לאורך זמן יכולה לפגוע בבריאותו ?

01/06/2009 | 00:39 | מאת: ד"ר אנדי קנר

צחי שלום, החולה תלוי בטיפול. אפשר לבדוק עם אנדוקרינולוג אופציות ליפול כולל שימוש בSYNACTHEN . גמילה מסטרואידים יכול להיות תהליך ארוך וקשה, אבל בעזרת אנדוקרינולוג ונוירו אונקולוג אפשר לשפר את הצורך בסטרואידים. בהצלחה דר קנר

01/06/2009 | 11:33 | מאת: צחי_897

החולה נוטל כבר כמה חודשים סטרואידים במינון של 2-4 מ"ג (בחודשיים האחרונים זה 2 מ"ג) ,האם זה מסוכן ? ,האם הגמילה חייבת להיעשות או שאין בעיה להמשיך ליטול סטרואידים עוד כמה חודשים ?

מנהל פורום גידולי מוח