שאלה על ניתוח ראש

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/08/2008 | 06:05 | מאת: אבי

האם בניתוח ראש חייב "לחתוך" את הראש או שיש אפשרות להוציא גרורה בעזרים חדשניים אם בכלל קיימים בתחום? מבין שגם גילוח הוא ענין חובה (קרניופרינגיומה) לילדה קצת קשה לקבל את הענין של חוסר שיער האם יש אתר בו אפשר ללמוד על ניתוחי ראש?

06/08/2008 | 22:08 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שלום אבי, לניתוח ראש קיימות מספר רב של גישות. תלוי במיקום בסוג הגידול ובמטרת הניתוח. קיימות טיפול לגרורת מוח שלא ניתוח זה כולל רדיוכירורגיה וטיפול קרינתי קונבנציונלי. גילוח לא חובה בכלל ורק תלוי במנתח. באנגלית אפשר למצוא הרבה מיידע (craniotomy) בעיברית: http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=2&catid=19&pageid=58&innerparentId=2188 בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח