גידול במוח גליומה פער בין הביופסיה לצילומים

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/12/2016 | 15:50 | מאת: עדי

בפיופסיה זו דרגה נמוכה ובסיטי וה MRI דרגה גבוהה - מאוד מפושט. אנא אשמח לתשובה מה יותר אמין? ואיך יכול להיות כזה פער?

08/12/2016 | 15:51 | מאת: עדי

תודה מראש!

מידת התפשטות הגידול אינה עומדת בסתירה לדרגת ממאירות נמוכה- כפי שהתקבל בביופסיה. לעיתים ניתן לראות ב MRI מאפיינים המעידים על דרגת ממאירות גבוהה מזו שהתקבלה בביופסיה- זה יכול לנבוע מכך שהגידול אינו אחיד ויש בו איזורים בעלי דרגות ממאירות שונה. הביופסיה מייצגת רק את האיזור שנדגם.

13/12/2016 | 08:16 | מאת: עדי

א - המון המון תודה על תשובתך ב - אז הוחלט כנראה ללכת לעוד ביופסיה - בגלל חוסר ההתאמה לגיל החולה (71) ול MRI - איך נדע שהפעם זה יהיה זה? ולא עוד פעם אזור שהוא דרגה נמוכה? ג - אם זה דרגה אחת אין טיפול רק מעקב? ד - שוב תודה גדולה

מנהל פורום גידולי מוח