אבחון אוליגודנדרוגליומה - לאחר שני ניתוחים של הסרת

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/02/2009 | 21:49 | מאת: רחל

שלום, במצב של גדילה של הגידול - עם אפשרות להיותו הפעם אוליגודנדרוגליומה דרגה 2 . הבנחה שלא מומלצ לנתח. מהו הטיפול המומלץ ?

09/02/2009 | 22:27 | מאת: ד"ר אנדי קנר

רחל שלום, באוליגודנדרוגליאומה מומלץ בדיקה גנטית של הגידול : 1P ו19Q . החלטה להמשך טיפול תלוי בטיפולים שהחולה גיבל ותוצאות הבדיקה. כימותרפיה (PCV או טמודל) ו/או הקרנות. בברכה דר קנר

10/02/2009 | 12:51 | מאת: רחל

רק כדי לוודא שהבנתי נכון (ככל האפשר לאור השכלתי הפומאלית הדלה בנושא) => האם חוסר גנטי (העדר) הגן מעיד על יכולת הצלחת כימו ב low grade galioma מסוג אוליגו ? או שזה מעיד על יכולת תגובה טובה להקרנות? נתון נוסף - לא נעשה שימוש בהם עד כה (רק ניתוח)

מנהל פורום גידולי מוח