מיקרו אדנומה - סיפור קצת חריג

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

12/04/2013 | 11:00 | מאת: אבי

בן 52 מזה עשר שנים ידוע על מיקרואדנומה היפופיזרית שאינה מפרישה. ירידה משמעותית בטסטוסטרון עד 5.6 זריקת טסטווירון גרמה לספסיס ועברתי ניתןח לניקוז אבצעס (נוקז כליטר מוגלה). טסטומקס לא הניב תוצאה אחרי שנה טיפול. קיבלתי נבידו ואחרי חודש וחצי בדיקת הדם הראתה ירידה מ8.4 ל 6. בכל פעם שיש ירידה בטסטוסטרון יש עליה בלויקוציטים עם סטיה שמאלה. ויאגרה וסיאליס עושים לי כאבי ראש עזים וכאבי רגליים כשבוע אחרי התרופה. ברקע (לאחרונה בחצי שנה אחרונה) עלייה בקלציטונין שאובנה כ c cell hyperplasia ללא men וממש לאחרונה עליה קלה ב igf-1 בשלוש בדיקות נפרדות. מוזמן להעמסת סוכר לדדיכוי GH בשאלה של אקרומגליה. האם יש רעיון פענוח לתעלומה זו ותיקון הסטסטוסטרון הנמוך וחוסר התפקוד הנגרם ממנו כולל חולשה גדולה וכאבי ראש.האם ייתכן שהמיקרואדנומה גורמת לתסמינים ולירידה התפקודית וערכי בדיקות הדם?

26/04/2013 | 00:53 | מאת: אבי

תוצאת העמסת סוכר לדיכוי GH:(אינני יודע האם ביחידות הבדיקה של מכבי 0.23 אחרי שעתיים שווה ל 2.3 נ"ג/מ"ל שאז זו תוצאה חיובית) ========= כימיה בדם ========= GTT-Glucose 0' 122.00 mg/dl 70,00 - 110, .(..........)* Glucose 30' 191.00 mg/dl Glucose 60' 171.00 mg/dl Glucose 90' 142.00 mg/dl Glucose 120' 83.00 mg/dl ============== אנדוקרינולוגיה ============== GH 0' 0.68 µg/L 0,00 - 0,80 .(........*.). GH-30' 0.15 µg/L GH-60' 0.07 µg/L GH-90' 0.08 µg/L Gh-120' 0.23 µg/L

28/04/2013 | 16:59 | מאת: ד"ר אנדי קנר

יש להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג. הייעצות עם נוירוכירורג רק במידה וניראה גדילה של האדנומה. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח