שואנומה צואר שמאלי בן 17

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/03/2013 | 23:07 | מאת: סיון

דר שלום, לבני בן ה-17 יש גידול בצד שמאל/אמצע תחתון של גובה הצואר שלפי בדיקת מחט עדינה ו אם אר איי נראה כשואנומה - 2.5אורך על 1 סנטימטר. לא לגמרי ברור על איזה עצב זה יושב. הבנתי שניתוח כזה הוא ברמה של אמנות כדי לודא שלא תהיה פגיעה בעצב. האם יש נסיון בארץ בהוצאה של גידול כזה ואיפה לדעתך בעולם יש הכי הרבה נסיון? אני יודעת שלא מקובל להמליץ אבל באמת שתעזור לי מאד אם תוכל להמליץ לפחות על מרכז רפואי מחוץ לישראל או מנתח ספציפי במרכז כזה? אמא מודאגת מאד. תודה רבה

19/03/2013 | 08:47 | מאת: ד"ר אנדי קנר

סיון שלום, ניתוחים של גידולים סביב ע"ש הם ניתוחים שגרתיים ברוב המרכזים הגדולים בארץ. הייתי ממליץ לבדוק עם מומחה לניתוחי גידולים בע"ש בבית חולים איכילוב, שיבא, בילינסון או הדסה עין כרם. אם קיימת במעיה נדירה במקרה ובניתוח, אפשר להתייעץ עם אחת המנתחים כאן לגבי אופציה לניתוח בחו"ל. בברכה וחג שמח דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח