ציסטה במוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/12/2012 | 20:47 | מאת: רותי

ערב טוב דר אנדי קנר אבי בן 79 מזה שלושה חדשים התלונן על ירידה בראיה לאחר בדיקות ארוכות הוא עבר סי טי ובדיקת אמאריי בבדיקה מצאו כי יש לו ציסטה שיושבת על עצב הראיה ושחייב לנתח דחוף. במהלך הבדיקות לניתוח בניהם קרדיאולוג בדיקת מאמץ עם זריקת טליום מצאו כי שני עורקים חסומים והוא צריך קודם לעבור צינתור. ואכן הוא עבר צינתור עורק אחד היה חסום ובעורק זה בצעו לפני כ 15 שנה סטנט ובעורק השני שמו בלון עם תרופה. לאחר הצינתור אמרו לנו כי הוא חייב לקחת אספרין ופלוויקס ל 3 חודשים בלי הפסקה. היום שהוא צריך לעבור את הניתוח של המוח הקרדיאולוג המליץ על זריקת קלקאסן במשך 5 ימים המינון של 180מג ליום לפני הניתוח והנרוכרוג בהדסה בהתיעצות עם מרדימה היו בדיעה שלא יותר מ 60 מג ליום . נכון להיום החליט מנתח לדחות את הניתוח ל 3 חדשים אחרי הצינתור וזאת במידה ואין הדרדרות בראיה וזה לא פוגע בעיין השניה.לאחר בדיקה אצל רופא עניים מסתבר שיש ירידה נוספת גם בעיין השניה שאלתי מה דעתך של במינון של הקלקסן? האם רצוי לדחות את הניתוח מפני שזה מסוכן אחרי צינתור? מאחר והיינו בבדיקה בהדסה אצל רופא עניים ויש ירידה בראיה גם בעיין השניה? כמה זמן לדעתך מספיק לחכות אחרי צינתור? והאים יש לך עוד טיפים שאני צריכה חבדוק עם הרופאים אשמח לשמוע תודה מראש רותי

25/12/2012 | 12:01 | מאת: ד"ר אנדי קנר

רותי שלום, שאלות אלה יש לפנות לנוירוכירורג המטפל ולקרדיולוג. המקרה מורכב מאוד ודורש התייחסות רצינית. אין באפשרותי במסגרת הפורום להתייעץ בצורה טובה. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח