סובלת מנוירומה אקוסטית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/07/2008 | 18:34 | מאת: סיוון

שלום, רציתי לדעת האם מדובר במשהו תורשתי - כי לקרובי המשפחה שלי אין משהו כזה ?

22/07/2008 | 21:10 | מאת: ד"ר אנדי קנר

סיוון שלום, נוירומה אקוסטית או acoustic schwannoma . מדובר בגידול שפיר שיוצא משרוול של עצב השמיעה. ברוב המקרים הגידול גודל ללא סיפור משפחתי או סיבה ידוע. קיימות מחלות ומיקרים משפחתיים למשל : נוירופיברומתוסיס-2 (neurofibromatosis-2). במקרים האלה לפחות קרוב נוסף (קירבה ראשונה) חולה ובדרך כלל מופיעים גידולים נוספים (אקוסטיק נוסף ומניגיאומות). בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח