אישתי אובחנה בגידול אנספלטיק אסטרוציומה דרגה 3

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

10/11/2012 | 19:03 | מאת: ערן

אשמח לעצתך. לאישתי אובחן סוג גידול זה בדרגה 3 באונות הקדמיות אשר אינו ניתן בשום דרך לניתוח בשל גודלו העצום ואופיו המסתנן. עברה הקרנות בשילוב עם טמודל, MRI שני (בראשון הייתה פרוגנוזה) הראה התקדמות הגידול אך יתכן כי זה פסיופרוגרשיין, אח"כ המשיכה עם טמודל אך בעקבות תופעת לוואי חמורה הופסק, MRI נוסף הראה שאין שינוי בגידול בהשוואה לMRI שני אך צצו מוקדי האדרה חדשים, הופנתה לאווסטין. עכשיו לאחר 4 טיפולים של אווסטין בוצע MRI נוסף, עליי לציין שבמשך כל הזמן הזה כאבי ראש החלו להתפתח והיא מטופלת במורפיום, עייפות מוגברת ועוד תופעות. סיכום MRI אחרון אומר: "לא חל שינוי משמעותי בהיקף וגודל הגידול בהשוואה ל MRI קודם, אך חלה החמרה במוקדי האדרה". אבקש עצתך לגבי מה זה אומר? מה הכוונה החמרה? האם הוא ממאיר יותר? האם זה מעיד על כך שאווסטין לא תרם? אודה לעצתך הדחופה!

12/11/2012 | 10:01 | מאת: ערן

עדיין ממתין לתשובתך.. העניין די דחוף והייתי רוצה לקבל עוד חוות דעת... תודה מראש, ערן.

03/01/2013 | 09:15 | מאת: ערן

אני הייתי מצפה למעט התייחסות, אנשים פונים אלייך במצב לא פשוט בחייהם....

10/01/2013 | 12:39 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ערן שלום, אני מצטער מאוד, אבל לא ראיתי את השאלה. קודם כל אין באפשרותי לתת תשובות בלי לראות צילומים. קיימת קושי בהבנת MR מח לאחר מתן AVASTIN באון עקרוני. לא הMR בלבד חשוב, אבל מידע על מתן דקסמטסון (מינון וזמנים) ומצב הכללי ונוירולוגי ביחד עם הMR. כל זה נותן הבנה לגבי תגובה לטיפול וכן/לא התקדמות המחלה. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח