גידול במוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

31/10/2012 | 17:57 | מאת: אושר

שלום, לאבי התגלה לפני כשנתיים גידול במוח בצד שמאל ,הוא בן 50 ולפני כשבועיים עבר ניתוח להסרתו, בתשובות שקיבלנו מהביופסיה התברר לנו שהגידול הוא מסוג אסטרוציטומה אנאפלסטי דרגה 3 בצד השמאלי של המוח. היום לאחר שבועיים אנו נפגשים עם אונקולוג לקביעת טיפול בהקרנות. נאמר לנו שצריך לעבור את הטיפול במשך שישה שבועות כל יום 7 דקות. רציתי לשאול מספר שאלות: 1) האם ההקרנות אמורות להעלים את הגידול באופן מוחלט? 2) האם קיים סיכוי שהסרטן ישוב? 3) האם הההקרנות מעלימות את הגרורות חס וחלילה שנשלחו ( אם נשלחו)? 4)קראתי בפורום על סוג הסרטן הזה גם כן והייתה שאלה שדיברה על אורך חיים..וענית שבין 3-5 שנים וש30-40% חיים חמש שנים בהתאם לגיל ולהכל... לא הבנתי את הכוונה? האם זה אומר שבעוד חמש שנים קיים סיכוי שאבי לא יהיה? אודה מכל הלב לתשובה...

22/11/2012 | 14:46 | מאת: ד"ר אנדי קנר

1) האם ההקרנות אמורות להעלים את הגידול באופן מוחלט? לא תמיד, בדרך כל הטיפול מדכה את תאי הגידול. 2) האם קיים סיכוי שהסרטן ישוב? כן, מדובר בסוג של גידול מאוד בעייתי לטיפול. זה דורש מעקב מסודר וצמוד. 3) האם ההקרנות מעלימות את הגרורות חס וחלילה שנשלחו ( אם נשלחו)? בדרך כלל אין גרורות מהגידול. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח