שנתיים לאחר ניתוח מנגיומה בארובת העין

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/10/2012 | 14:15 | מאת: אבי

שלום לך אני בן 57 לאחר ניתוח לכירתת מניגיומה. מבקש התייחסות לפענוח MRI שבוצע בתאריך 10.9.2012 הבדיקה בוצעה בסדרות ,GET2, FLAIR ,T2 ,T1 דיפוזיה , והזרקת ח.נ בוצעה השווה לבדיקות קודמות, האחרונה מה- 21.4.2011 ממצאים: מעבר קרניו-צרביקלרי תקין. האוכף תקין. מודגם מצב לאחר קרניוטומיה פרונטלית מימין. חדרי המוח בגודל תקין. מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדולים. אין עדות לשינויים בסיגנל בחומר הלבן. אין עדות לבצקת מוחית. מודגם מוקד היפראינטנסי קטן ב - FLAIR ו-T2 בצרבלום מימין אשר טיבו אינו ברור. הודגם גם בבדיקה הקודמת מאפריל 2011 יתכן שינוי איסכמי קל. לאחר הזרקת חומר ניגוד אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות לחזרה של המניגיומה. מודגמת צביעה תקינה של הסינוסים הורידיים התוך מוחיים. מודגם עיבוי רירית בולט בסינוס מקסילרי שמאלי. מודגמים מעט שינויים באיזור הניתוח סמוך לקלינואיד הקדמי מימין. ממצא ציסטי קטנטן באספקט אחורי של ההיפופיזה. לסיכום : אין עדות לחזרה של המניגיומה. תודה מראש

17/10/2012 | 15:03 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אבי שלום, אין כל כך אפשרות להתייחס לבדיקת MR בלי לראות את הצילומים. לפי הפיענוח :אין עדות לחזרה של המניגיומה בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח