ארטיפכט באם אר אי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

10/07/2012 | 14:09 | מאת: אני

שלום, לבן זוגי נמצא גידול אוליגודנדרוגליומה דרגה 2. הניתוח התבצע לפניי 8 חודשים. במעקב האחרון נראתה נקודה במקום אחר לגמריי ממיקומו הקודם של הגידול ולפי הרופא המטפל בו מדובר כנראה בארטיפקט. רציתי לשאול מה זה בדיוק ארטיפקט? איך יודעים זה זה? האם אר אי הבא נקבע רק לעוד 3 חודשים. תודה

27/07/2012 | 13:23 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אני שלום, ארטיפקטים: מדובר בשינוים או אות לא תקין כתוצאה מהפרעה טכנית. בעיקר בבדיקות MR ניתן לראות הרבה שינוים שהם ארטיפקט ולא אמיתית. בברכה ושבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח