מיקרואדנומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/07/2012 | 10:04 | מאת: נטע

שלום, ביצעתי בדיקות דם עקב מחזור לא סדיר (כל שלושה שבועות, הרופא טען שהמחזור סדיר אך שלח אותי בכל מקרה לבדיקות) תוצאות הבדיקות: פרולקטין- 994 התבקשתי לבצע שוב את הבדיקות- הפעם יצא 1096 אנדוקרינולוגית שלחה אותי לביצוע MRI ושם התגלה גידול בקוטר 3 מ"מ בהיפופיזה- מיקרואדנומה. ביצעתי בדיקות נוספות: שדה ראייה- תקין אך בעין שמאל כתבו "גבולי" (נקבע תור לנוירואופתלמולוג) צפיפות עצם- z-score הוא -1.3 (אני בת 21) בדיקות הורמונים- תקין גירוי acth-תקין המחזור החודשי סדיר הרופאה שלחה אותי לבדיקות נוספות (איסוף שתן, פרולקטין חוזר ודיאטנית) ואמרה לי שכרגע אין צורך לטפל כיון שהגידול קטן ואין השפעות משמעותיות. כל הבדיקות נמשכות מעל לחצי שנה כבר, הרופאה ממליצה לי להישאר במעקב- בדיקות פרולקטין חוזרות וMRI בכל תקופה. רציתי לדעת האם מקרים של מיקרואדנומה שכיחים? יש עוד בדיקות מומלצות שעליי לעשות? מהם הסיכונים של השארת הגידול (עם מעקב כמובן) מה ההשפעות של הפרולקטין? האם יש לי את הזכות להחליט שאני רוצה לקבל טיפול להסרת הגידול (כדורים)למרות שהרופאה טוענת שאין צורך? אודה לעזרתכם, שבת שלום!

27/07/2012 | 13:19 | מאת: ד"ר אנדי קנר

נטע שלום, לפי הנתוים סביר מאוד להישאר במעקב. זכותך לקבל התייעצות נוספת אצל מומחה אנדוקרינולוג. בברכה ושבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח