נוזל תת עורי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/04/2012 | 09:03 | מאת: אורי

לאמא שלי לאחר ניתוח מוח בשל גידול..קיימת נפיחות "רכה" עקב נוזלים בצד הניתוח ימין קדמי של הראש. כבר למעלה מ3 חודשים וזה לא נספג.הרופאים אומרים שאם אין לחץ והעור מתוח אז אין מה לדאוג ואם היו מנקזים את זה אז היה חוזר תוך שעה שוב..זה גם נראה אסתתית לא יפה ..האם יש סיכוי שזה יעלם בהמשך? או חייבת התערבות כרוגית?

12/04/2012 | 11:51 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אורי שלום, נוזל המוח תת עורי לאחר ניתוח דבר שכיח מאוד. לאחר ניתוח נשאר מעבר בין הנוזל דרך קרום המוח ולוח העצם. ברוב המקרים הנפיחות יורד ללא טיפול נוסף תוך ימים, שבועות או חודשים. כל עוד שאין עדות זיהום או לחץ תוך גולגולתי לא קיימת סכנה אין צורך בהתערבות ואפשר להמתין. לניתוח קוסמטי צריך לדון היטב עם המנתח. בברכה חג שמח דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח