אסטרוציטומה אנאפלסטית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

05/03/2012 | 13:02 | מאת: חני

שלום אצל אחי התגלה לפני כחודשיים גידול במוח מסוג אסטרוציטומה אנפלסטית דרגה 3. הגידול אינו ניתן לניתוח. הוא סיים 3 שבועות של הקרנות ותמודל וה-MRI לא הראה שיפור משמעותי. הוא עומד להתחיל סדרה נוספת של הקרנות אבל הרופא באיכילוב חחש מפגיעה בלתי הפיכה במוח. שאלתי - האם כדאי לעבור עוד סדרת הקרנות? מה זה הקרנות פרוטוניום והאם זה יעיל במקרה זה? מה אתה יודע על שיטתו של דר' בורז'ינסקי והטיפול באנטי נאופלסטונים. בתודה מראש חני

07/03/2012 | 14:25 | מאת: ד"ר אנדי קנר

חני שלום, השאלה היא האם הגידול יציב אחר הקרנות או מתקדם? אם זה יציב להמשיך טיפול לפי ההמלצות. ההחלטה לגבי תוספת קרינה צריך לדון עם המחמה לקרינה (רופא קרינה). אין עדות שטיפול בפרוטונים יותר יעיל באסטרוציטוה. לגבי טיפולים של דר בורזינסקי: מדובר בטיפולים ללא עדות יעילות במחקרים בסיפרות המקובלת. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח