הקרנות וטיפול כימי לאחר הסרת HIGH GRADE GLIOMA

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/02/2012 | 08:33 | מאת: סמי

שלום, לאחר הסרת הגידול, הוחלט על ביצוע הקרנות וטיפול כימוטרפי במקביל, ההקרנות הם למשך 40 יום, 10 עם חוזק 60. אבקש לדעת אם זה מומלץ? , האם יש סכנה שהעוצמה חזקה מידי? תודה סמי

29/02/2012 | 09:51 | מאת: ד"ר אנדי קנר

סמי שלום, מדובר בטיפול סטנדרטי לגליומה ממאירה (GBM או AA). לאחר ניתוח לכריתת הגידול מוסיפים קרינה עם טמודל (טיפול כימי) סה"כ 6 שבועות ולאחר מכן הפסקה של חודש. הטיפול לא קל עם תופעות לוואי אבל זה הטיפול הטוב ביותר והאפקטיבי ביותר שקיים היום. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח