שוונומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

31/01/2012 | 16:38 | מאת: שמרית

שלום רב, נמצא אצלי גידול מסוג שוונומה בגודל 11 מ"מ לפני כחצי שנה והומלץ לי לחכות איתו. הבעיה היא שאני סובלת מאוד מכאבי ראש , השאלה שלי :אם אני אחליט לעשות הקרנה ולא ניתוח זה יפחית את הכאב או שהוא תמיד יישאר עד שאני אעשה ניתוח? האם השיטה בארץ להקרנה היא FSR כמו בחו"ל מס' הקרנות? תודה שמרית

31/01/2012 | 22:08 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שמרית שלום, קרוב לוודאי השוונומה לא סיבת כאבי ראש שלך. בגודל של 11מ"מ לא סביר. לגבי טיפול: אפשרות של מעקב סביר מאוד. לא מומלץ ניתוח בשלב זה. היום טיפול רדיוכירורגיה (קרינה נקודית) נחשב טיפול תחליף ניתוח והדבר צריך לשקול במידה ומקבלים החלטה לטיפול. אין מקום לFSR לא בארץ ולא בחו"ל לגידול של 11מ"מ. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח