אפידרמואיד

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/01/2012 | 19:18 | מאת: דנית

שלום רב ילד בן שבע בעבר מסטואידקטומי משמאל . בשאלה של כולסטאטומה נערך MRI שהדגים אפידרמואיד זעיר (4 מ"מ) מאחורי מערת מקל שמאל. לאחר חצי שנה מעקב אפידרמואיד 6 מ"מ . לאחר שנה אפידרמואיד הכפיל את גודלו ביותר מפי שניים. ההמלצה כרגע היא ניתוח . האם יש שיטות לא פולשניות? ומה זה בכלל אפידרמואיד ואיפה הוא ממוקם ובעצם כל מה שאפשר "לספר " עליו תודה רבה

22/01/2012 | 11:45 | מאת: ד"ר אנדי קנר

דנית שלום, מדובר בתהליך שגודל (משמעותי). קיימת אבחנה לפי הMR. בכל מקרה נראה שהאופציה הניתוחית סבירה. לא מכיר אפשרות אחרת, חוץ מלהמשיך מעקב (לא אופציה מומלצת). בכל מקרה יש התייעץ עם נוירוכירורג (מומחה בילדים). בהצלחה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח