תת קליטה במוח בבדיקת פט סיטי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/01/2012 | 22:43 | מאת: אנה

בבדיקת פט סיטי (עקב סרטן שד) קיבלתי: "אזור תת קליטה ניכרת במוח, באונה הפריאטלית מימין..." - מה משמעות הדבר באופן כללי? קליטת יתר מצביעה על אפשרות של גידול ממאיר אך על מה מצביעה תת קליטה? תודה רבה

09/01/2012 | 14:24 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אנה שלום, תמיד נשאלת השאלה למה בוצעו את הבדיקה? באופן כללי PET-CT לא בדיקה לאבחון לגידולי מוח. תמיד מומלץ להשלים את הבירור בבדיקת MR מוח. בברכה דר קנר

09/01/2012 | 15:30 | מאת: אנה

הפט סיטי לא בוצע כדי לאבחן גידולי מוח חלילה, אלא עקב סרטן שד, לראות מה המצב אחרי ניתוח והקרנות. וחלק מהממצאים זה מה שכתבתי לגבי תת הקליטה. ואני שואלת באופן כללי מה המשמעות של תת קליטה בפט סיטי (לעומת קליטת יתר). האם השאלה שלי לא מובנת או שאין עליה תשובה או שאינך יודע לענות עליה? תודה רבה

מנהל פורום גידולי מוח