ניקוז ציסטה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

03/01/2012 | 10:59 | מאת: אורי

לאחר כריתה של גידול gbm נראית התפתחות ציסטה נוזלית במקום. האם ניתן בפעולה כירוגית לנקז את הציסטה ולראות המשך טיפול לפני שהולכים לניתוח נוסף?

03/01/2012 | 15:22 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אורי שלום, לאחר ניתוח כריתת גידול מוחי ניתן לראות חלל במקום הגידול. לרוב החלל מתמלא בנוזל המוח (CSF) ולא מדובר בציסטה גידלי. אם זה המצב אין כל משמעות ל"ציסטה". אבל אם ניתן לראות ציסטה חדשה שחשודה לגידול יש להתייעץ עם הרופא(ה) הנוירואונקולוג(ית) לגבי המשך הטיפול.. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח