הטיפול בשוואנומה , ניתוח או דקומפרסיה ?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

11/12/2011 | 11:43 | מאת: טטי

שלום , נמצא בבדיקת MRI בילד בן 12 ממצא שמערב את עצב הפנים. מתחיל ב-GENICULATE GANGLION לאורך הטימפניק סגמנט של עצב הפנים, ויורד ל- FALLOPIAN CANAL ברצוני להבין עד הסוף מה הסיכונים בניתוח להסרת הגידול . ידוע לי על פגיעה בעצב הפנים. האם יש כמה אופציות ל"כניסה" לראש ? מה הכי מומלצת במקרה כזה בשביל לשמור על השמיעה. (השמיעה היא 100% בסדר) . מהם סיכויי ההצלחה לניתוח כזה ? מה הסיכונים הנוספים אותם יש לקחת בחשבון . האם ניתן לנתח בלי לפתוח את הראש , דרך מכשיר מהאף וכו' ? או ע"י החדרת מחט להזרקה לגידול ? האם ניתוח שחזור מתבצע כבר באותו ניתוח להסרה ? מה לגבי ה אופציה של "דחיסה" decompresion שמאפשר לגידול לגדול ללא לחיצה על העצב . מה אתה יודע לומר לי על זה . האם מתאים לילד בן 12? לכמה שנים זה יכול לשמר את מצב הפנים והשמיעה ? והאם בהכרח בסוף מגיעים לניתוח הסרה ? מהי המלצתך ? תודה

15/12/2011 | 17:49 | מאת: ד"ר אנדי קנר

טטי שלום, לא ניתן לתת תשבה ספציפי ללא לראות את הצילומים. ברמת העיקרון הנטייה היום להיות יותר שמרני בניתוח ולשמר תפקוד. אבל קיימים גם ניתוח לשחזור העצב הפנים עם תוצאות טובות. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח