גידול בגזע מוח אפנדימומה אנפלסטית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/12/2011 | 19:41 | מאת: ניקול

שלום, בני לפי שנתיים בשנת 2009 גילו גידול בגזע מוח אפנדימומה אנפלסטית GRADE 3 עבר ניתוח כריתה מלאה של גידול ללא שארית ועבר הקרנות עכשיו הוא בן 7 לפני שבועיים במעקב שוב ראו גוש עבר שוב ניתוח אבל עם כריתה חלקית של רקמה גידולית ואמור להתחיל הקרנות שאלה שלי : מה הסיכויים לצאת מהמחלה , האם יש עוד שיטות לטיפול בגידול חוץ מההקרנות ? האם ניתן לארוג את השארית הגידול בעזרת הקרנות ? האם יש אפשרות של רפואה אלטרנטיבית בארץ או בחול ? האם בפרקטיקה שלך היו ילדים שכן יצאו מהמחלה אחרי שחזרה פעם שניה? תודה רבה

15/12/2011 | 17:35 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ניקול שלום, לצערנו אין הרבה אפשריות לטיפול לאפנדימומה אנפלסטית. ניתוח לכריתה שלמה והקרנות הם הטיפולים הטובים ויעילים למחלה. אפשר לבדוק אפשרות לטיפולים כימותרפיים או טיפולים קרתניים אחרים עם הצוות המטפלים. לא מכיר טיפולים אלטרנטיביים שאני יכול להמליץ. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח