גרורות במעטפת המח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/12/2011 | 12:41 | מאת: לימור

שלום רב, לאבי היה גידול סרטני בושת שהוסר ובליווי טיפולים בבלוטת לימפה שנפגעה "נרפא" מהמחלה. הטיפולים הסתיימו לפני כ-5 חודשים. לפני כ-4 חודשים היה לו היפוך מעיים מסובך, בו הצילו לו את המעיים מנמק אך מאז הוא מאושפז בבי"ח וטרם חזרו המעיים לתיפקוד. על כן הוא לא אוכל מאז ומקבל הזנה מלאכותית שבחלקה נספגת בגוף. לצערנו גילו בשבוע שעבר שהסרטן חזר לו בצורת גרורות במעטפת המח והרופאים הסבירו לנו שעקב מצבו הגופני וכן סוג הסרטן הזה אין איך לעזור לו להירפא ואף נותרו לו שבועות ספורים.. האם עדיין כדאי במצב שכזה לבדוק עם רופאים אחרים? חוות דעת שניה? מה דעתך? תודה ורק בריאות, לימור.

06/12/2011 | 11:44 | מאת: ד"ר אנדי קנר

לימור שלום, מטרת הטיפול בגרורות מוחיות הוא להקל על תלונות של המטופל קשורות לגידול המוחי. לא ניתן להציל או לרפאות. אם המצב הכללי קשה והמטופל סובל מהמחלה בגוף ובמצבו לא מאפשר טיפולים יותר נכון לשקול טוב אם יש מקום לטיפול בגרורות במוח. נשאלת השאלה אם מצבו מאפשר טיפול? המטופל יכול להרוויח מהטיפול? אם הוא יכול לעמוד בטיפול? אם התשובה כן יש מקום להתייעצות נוספת. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח