מיקרואדנומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

29/11/2011 | 08:26 | מאת: מאיה ב.

שלום, אני בת 35,ותמיד סבלתי ממחזור לא סדיר. לא ייחסתי לכך חשיבות עד הרגע שרציתי להיכנס להריון. בהמלצת רופא הנשים שלי פניתי לאנדוקרינולוג, והיא שלחה אותי לעשות בדיקת MRI של הראש. בבדיקה התגלה מיקרואדנומה של ההיפופיזה בגודל של 14X17 מ"מ. קראתי על הנושא,והבנתי שזה מפריע לתפקודי המחזור. אני הבנתי שהטיפול הוא תרופתי, והמחזור צריך להסתדר. האם יתכן שלא אוכל להיכנס להריון? תודה על התשובה.

06/12/2011 | 11:20 | מאת: ד"ר אנדי קנר

מאיה שלום, מה האבחנ השל האנדוקרינולוג? קיימת אדנומה שמפרישה? בדרך כלל ניתן לטפל תרופתי או כירורגי באדנמה. באופן עקרוני אפשר להכנס להריון לאחר ותוך כדי טיפול. יש לבדוק ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח