תופעות שלאחר קרינה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

23/11/2011 | 08:32 | מאת: אלי

אחותי סיימה 30 הקרנות בצד השמאלי קדמי של הראש לאחר ניתוח מוצלח שבו הוסר גידול ממאיר דרגה 3 . ההקרנות עברו סה"כ ללא תופעות מיוחדות. קיימת נשירת שיער בכל החלק הקדמי של הראש שהתחילה בצד השמאלי כמו כן העור כאילו "שרוף" המצח כהה וכו'. האם ניתן לטפל בעור הקרקפת והמצח בתכשירים מסויימים? האם יש תכשירים שמעודדים צמיחת שיער מחודשת לאחר הנשירה?

06/12/2011 | 11:14 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אלי שלום, אני ממליץ להיות בקשר עם הרופא קרינה המטפל. באופן כללי לשמר על העור במהלך טיפול בהקרנות. לא לשפשף או לגרד באזור הטיפול. כמו כן, להשתמש בקרמים כי הרופא או אחות קרינה קובע. אל תניחו שום דבר על העור שהוא מאוד חם או קר. משמעות הדבר היא לא באמצעות כריות חימום, שקיות קרח, או פריטים אחרים חם או קר על אזור הטיפול. חשוב מאוד: להשתמש רק קרמים ומוצרי עור שהרופא או האחות מציע. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח