לימפומה של מערכת העצבים המרכזית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/09/2011 | 14:57 | מאת: ד.ב.

שלום בינואר השנה התגלה הגידול הנ"ל (גידול ראשוני, לימםומה מערכת העצבים המרכזית צד ימני במוח). הוחל בטיפול במטרוטקסט לאחר 4 טיפולים חל שיפור והקטנה משמעותית של הגידול אלא שבמהלך הטיפול החמישי חלה הישנות של המחלה והגידול חזר לגודלו המקורי תוך כדי ועל אף הטיפול הכימי. לפיכך הוחל בהקרנות. עם סיום ההקרנות הודגמה בבדיקת MRI שארית שעוברת האדרה בקוטר 6 מ"מ. האם זה אומא שהגידול לא נעלם?מה הטיפול שנותנים כעת האם ממשיכים הקרנות?מה הסיכוי לצאת מזה?

14/09/2011 | 12:50 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ד.ב. שלום, מדובר בprimary CNS Lymphoma . מחלה סרטנית נדירה. הטיפול המקובל הוא טיפול כימי דרך הווריד ובמסגרת מחקרים קלינים קיימים טיפולים נוספים. קו שני של הטיפול כולל גם קרינה לכל המוח. ניתן לראות שינוים בבדיקות MR מוח אחרי טיפול ובמעקב אפשר להבין משמעות הממצאים. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח