פיענוח mriמוח מוקדים מרובים בחומר הלבן

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/09/2019 | 04:26 | מאת: עילאי

היי,שלום רב אשמח למעט עזרה בפיענוח mri שנעשה.. בת 28 לאחר בדיקת mri עם חומר ניגוד לאחר סדרת flair הודגמו מוקדים היפראינטנסים מרובים בחומר הלבן מסביב לחדרים הלטרלים וסב קורטיקלית בשני הצדדים.ללא עדות להאדרה פתולגית לאחר ההזרקה. ממצאים אלה יכולים להתאים למוקדים דמיאלנטביים או מוקדי נזק כרוני בחומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים. ולא ניתן להבדיל בוודאות בין האםשרויות. מה ניתן לי ללמוד מכך?ובפני מה אני עומדת? אשמח לתשובה, תודה רבה

לא נראה כי מדובר בגידול. יש חשיבות לביטוי הקליני בגללו הופנית לבדיקה. בכל מקרה יש להפנות את השאלה לנוירולוג.

מנהל פורום גידולי מוח