קסדת הפלא לגליובלסטומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

25/08/2019 | 06:08 | מאת: יוסי

כידוע התוצאים של הקסדה לכאורה טובים אבל יצרני הקסדה עושים כל מאמץ כדי להימנע מניסוי מול פלסבו (Sham Device) מה שמעורר את החשד שהתוצאים האלה נובעים מאפקט פלסבו (שעשוי להיות חזק מאוד במחלה עם פרוגנוזה איומה כמו GBM), והקסדה יקרה מאוד ולא נמצאת בסל הבריאות. מה עמדתך בנושא? יכול להיות שזה לא משנה אם זה אפקט פלסבו, העיקר שזה "עובד"?

הנתונים שהושגו במחקרים- נכון ללא השוואה מול קבוצת פלצבו הראו שיפור בהישרדות באופן ששכנע את מנהל המזון והתרוןפות האמריקאי לאשר את הטיפול בחולים עם גליובלסטומה. אין לי דרך להעריך מה מתוך השיפור נובע מאפקט הפלצבו ומהו כתוצאה מעבודת המכשיר.

מנהל פורום גידולי מוח