ספירת דם וטיפול בטמודל

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

01/05/2019 | 21:50 | מאת: דן

שלום רב, אמא שלי מטופלת בטמודל ב 290 מ"ג. אחרי מחזור חמישי, ויומיים אחרי הטיפול בדיקות הדם היו תקינות. אבל שבועיים אחרי הייתה ירידה בספירת דם וPLT שלה היה 92 ושאר המדדים היו תקינים. שבוע לאחר כך היא עשתה שוב ספירת דם שה PLT היה 41 כבר. אתמול היא עשתה בדיקה נוספת שה PLT היה 49. RBC - 3.89 HB - 11.6 HCT - 34.6 PCT - 0.06 Lymphocytes % - 17.6 Eosinophils % - 6.2 היום היא עשתה שוב ספירה ש ה PLT היה 63 HB- 11.2 RBC - 3.76 RDW-SD - 46.1 RDW-CV - 14.3 Lymphocytes 0.92 K/uL היא הייתה אמורה להתחיל טיפול נוסף ביום שני לפני יומיים וכמובן שלא התחלנו, אך רציתי לשאול האם זה לא מסוכן לדחות טיפול לפרק זמן מסוים ? חודש חודשיים? האם התופעות האלה זה דבר הגיוני? והאם צריך להעלות את הנתונים בדרך תרופתית מנות דם וכו'? האם זה אמור להשתפר באיזשהי דרך לבד ? סליחה על כמות השאלות ותודה מראש.

רצוי כמובן לא לדחות טיפול, אבל אסור לסכן בתופעות לוואי חמורות. אם הטסיות מתחת ל 100000, דוחים את הטיפול. אם הירידה חמורה ומתמשכת מפחיתים מינונים בהמשך ולעיתים לא ממשיכים עם טמודל.

מנהל פורום גידולי מוח