בקשה לפענוח MRI - תהליך בתלמוס מימין

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

14/03/2019 | 11:05 | מאת: רחלי

שלום רב, אח שלי ביצע MRI. מצ"ב פענוח. מצויינות שם מספר אפשרויות שלא ברור לנו מה הן אומרות. כמובן שתואם תור לרופא שהפנה לבדיקה. עד שיגיע התור, נשמח להבין מה משמעות הממצאים (בהסתייגות כמובן). תודה ויום נעים

14/03/2019 | 11:21 | מאת: רחלי

לא נותן להעלות קובץ לכן מפרטת: סיבת הבדיקה: בבדיקת OCT R NFL הידקקות פוקלרית דו"צ, בירור ממצאים: הרחבה של חלל CSF אחורית ומדיאלית למוחון מימין, מלווה באפקט מאסה מסווים על המוחון-באבחנה מבדלת מיסטה ארכנואידלית. תהליך בעל אות גבוה בסדרות T2 ונמוך ב- T1 בתמוס מימין. מתבלט אל חלל חדר ליטרלי ימני, מימדיו כ- 0.9-1 ס"מ. ללא האדרה לאחר הזרקת ח.נ. וללא עיכוב בדפיוזה בתוכו-טיבו אינו ברור. באבחנה מבדלת באים בחשבון תהליך גליאלי מדרגת ממאירות נמוכה, או תהליך דמיאלינטיבי לא טיוסי (NMO או אחר) או אירוע איסכמי תת חריף-כרוני. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב הדמייתי צמוד. פרט לכך, חדרי המוח, ציסטרנות, פיסורות וחריצים בגודל, צורה ומרקם תקינים. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפיוזיה מעוכבת אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. אין הגברה פתולוכית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים ארובות,תאי נסטואיד ועצמות הגולגולת בגדר התקין. עיבוי רירית בסינוס מקסילרי דו"צ. תודה!

מאחר שהאפשרויות הן שונות, והצילומים לא מולי, מציעה שתבררו זאת מול רופא שמכיר את המטופל.

מנהל פורום גידולי מוח