השלכות סיטי ראש בפעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/10/2018 | 17:59 | מאת: עדי

שלום בני בן שנתיים וחצי ועבר אתמול סיטי ראש בשל חשד לדימום מוחי. תודה לאל הסיטי יצא תקין. כששאלתי את הרופא שהפנה לסיטי ואת מבצע הסיטי לגבי כמות הקרינה והשלכות בילד כה קטן נאמר לי שאין תשובה חד משמעית ויש צורך לבצע. קראתי כי חשיפה לקרינה כזו בגיל כזה עלולה לגרום בטווח הארוך, 10 15 שנים, לגידולים מוחיים/ לוקמיה וגדומה. אשמח לדעת האם זה נכון..האם תלוי בגורמים נוספים..ילד בריא מה הסכנות הנשקפות/ הסטטיסטיקה מבחינת קרינה בסיטי ראש בגיל זה( ברור לי עניין העלות מול תועלת) תודה רבה ובשורות טובות

בדיקת CT אחת אינה גורמת לגידול. אבל חשיפה לקרינה בכמות של עשרות או מאות בדיקות מעלה את הסיכוי לכך. לכן, יש לשקול בזהירות את ההתויה לבדיקות ולבצען רק כאשר הן נדרשות.

מנהל פורום גידולי מוח