מנינגיומה וטיפולי fsr

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

24/03/2018 | 20:59 | מאת: ורדה

שלום רב, בעלי עבר ניתוח לפני שנה להסרת מנינגיומה על כנף הספנואיד. הביופסיה הראתה שמדובר בדרגה 1.נותרו שאריות שאי אפשר היה חהוציא בשל מיקומם ובעלי במעקב. השבוע היינו אצל המנתח והוא אומר שאין צמיחה של שאריות הגידול למרות שבפענוח של הmri מצויין שיש גדילה. בשל כך, הופננו להתייעצות עם קולגה של המנתח לגבי טיפוליfsr. האם טיפולים אלו עוזרים בבלימה של הגידול? ומהם תופעות הלוואי שלהם? תודה

קרינה לצורותיה השונות יכולה לעצור במידה מסויימת גדילה של מנינגיומה. היתרון בקרינה סטריאוטקטית היא בכך שהיא ממוקדת ומדוייקת יותר. ישנן גישות שונות: כאלו המעדיפים לשמור את האופציה רק אם נראית גדילה ברורה של התהליך, ויש כאלו המעדיפים לטפל בכל מקרה של שארית גידול. אין עבודות המוכיחות שדרך אחת עדיפה על השניה. לגבי תופעות הלוואי- הן תלויות במיקום התהליך, גודלו וקירבה לאזורים חשובים במערכת העצבים. גם ההחלטה על מספר הטיפולים תליה בגורמים אלו. תשובות לשאלות ניתן לקבל מהרופא שמתכנן את הטיפול. בכל מקרה מומלץ להתחשב בגיל המטופל, מחלות רקע מצבו הכללי וכו'.

מנהל פורום גידולי מוח