אסטרוציטומה אנפלאסטית דרגה 3 לא נתיחה בעיקר באונה הפרונטלית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/07/2017 | 19:54 | מאת: תמר

הגידול התגלה בגיל 44 לפני 3 שנים לאחר התקף קשה של פרכוסים ואובדן הכרה ממושך. נמצא בעיקר באונה הפרונטלית. הוא לא נתיח כלל. טופל בהקרנות ובטמודל-פרוטוקול שטופ. לאחר מכן אובחנה הטבה, וניתן לומר שהגידול לא פעיל. עם זאת הפרכוסים נמשכו, אך בתדירות יורדת. בשנה האחרונה היו מעט מאוד פירכוסים וגם עוצמתם קטנה. מטופלת בקפרה ובדפלפט במינון גבוה יחסית למניעת פירכוסים. למרות המצב היציב יחסית, קיימת פגיעה קוגניטיבית קשה, האישיות משתנה, הופכת יותר תלויה ואפטית, וסובלת מעייפות רבה. לפי הנסיון שקיים, מה הפרוגנוזה ומהי תוחלת החיים המצופה? .

תוחלת החיים הממוצעת באסטרוציטומה אנפלסטית היא 3-5 שנים, אבל השונות היא כל כך גדולה שאני לא ממליצה להתייחס למספרים הללו. יש להתייחס לכל מקרה לגופו.

מנהל פורום גידולי מוח