בדיקת נוזל עמוד שדרה?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

19/03/2017 | 02:00 | מאת: יאיר

שלום מה הסיבה שבניקור מותני ממלאים כמה (נדמה לי שראיתי 6) מבחנות? וכמה זמן לוקח עד שיש תוצאות לסוגי הבדיקות השונות שנשלחו? והאם תוצאות תקינות שוללות אפשרות של טרשת נפוצה או שיכול להיות נוזל תקין (וללא נוגדנים/חלבון) ועדיין ישנה המחלה? והאם בכל מקרה שעושים ניקור מותני מבצעים לפני כן סיטי ראש כדי לשלול תהליך תופס מקום או שאין בזה כללים? תודה

הנוזל נשלח למספר בדיקות במעבדות שונות, תלוי בחשד הקליני.חלק מהתוצאות מתקבלות באותו יום וחלקן לאחר מספר ימים. אם יש ספק שקיים לחץ תוך גלגלתי מוגבר יש לבצע CT מוח לפני הניקור..

מנהל פורום גידולי מוח