טיפול IVF

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

21/05/2008 | 13:06 | מאת: עופרה

אני עברתי טיפולי IVF קרוב ל- 6 שנים אך ללא הצלחה אני בת 35 כיום בעלי יש לו בעיה של זרע מאוד חלש ולכן אנו מטופלים ב- IVF מקומניפולציה . חצוצרה אחת אצלי סתומה ולאחר מינון גדול של זיקות מונופור, מנוגון אני לא מייצרת הרבה ביציות אולי 5,4 שמתוכן אחרי כל התהלין שותלים לי עובר או שניים . אני כל כך מתוחה ולחוצה לקראת התשובה לתוצאה הסופית . שאלתי היא 1. האם אני יכולה לשלב דיקור סיני וצמחים בעת טיפול נוכחי ? 2. האם הדיקור והצמחים יעזור לי לייצר יותר ביציות? 3 האם הדיקור הסיני יעזור לבעלי לחזק את הזרע ? 4. אם כן אני ובעלי יכולים לעשות את הדיקור הסיני עם צמחים יחד ולשלב אותו עם טיפול IVF נוכחי. תשובתך חשובה לי מאוד מאוד ואיזה טיפול את ממליצה לי ואיזה טיפול את ממליצה לבעלי מבקשת בבקשה פירוט על טיפול . ואם ידוע לך שקופת חולים מכבי עוסקת בתחומים אלו תודה רבה לך מעומק ליבי

שלום לך עופרה. אני מבינה שאת צועדת כבר דרך מאוד ארוכה ומייסרת ואני מבינה את מצוקתך. אין מניעה לשלב טיפול סיני כבר בטיפול הנוכחי, אבל... טיפול טוב ישיג תוצאות אופטימליות רק כשתתני לו מספיק זמן. כפי שאני תמיד מסבירה מעל דפי הפורום וניתן לקרוא על כך גם באתר שלי, הרפואה הסינית שואפת להביא את האדם לאיזון. אני מבינה שאת בעיצומו של טיפול כרגע לאחר שש שנים רוויות בהורמונים. הדבר הנכון הינו לקחת פסק זמן קל - נניח 3 חודשים לעשות הפסקה בטיפולים . אני מבינה שאחרי כל כך הרבה טיפולים את סחוטה ומותשת פיזית ונפשית. גם אם תושג הפריה במצב כזה לגוף יהיה מאוד קשה לשאת הריון. לכן כדאי לעשות פסק זמן לקבל טיפול ברפואה סינית של צמחים+ דיקור. להגיע למצב של רגיעה. ולהמשיך משם בחזרה שוב לטיפולי ה- IVF תוך כדי ליווי של צמחים ודיקור. שגם יסייעו ליצירת ביציות אכותיות יותר , בניית רירית רחם טובה ועבה יותר ולא פחות חשוב את תהיי רגועה יותר. אלו ההמלצות עבורך. לגבי בן זוגך: ברפואה סינית ניתן לשפר מורפולוגיה, תנועתיות וספירת זרע באמצעות צמחים+ דיקור. חשוב מאוד ששניכם תטופלו. עד כמה שידוע לי בקופ"ח מכבי אין מתן של טיפול בצמחים. בכל מקרה טיפולים ברפואה משלימה אינם כלולים בסל הבריאות. הרבה בריאות מיכל שלזינגר

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית